Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، آمریکا در صدد است از نشست امروز (چهارشنبه) شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به درخواست خود این کشور برگزار می‌شود، برای اعمال فشار به ایران استفاده کند اما دیپلمات‌ها انتظار ندارند اقدام منسجمی در این نشست صورت بگیرد زیرا امضا کنندگان برجام (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در حال بررسی گام بعدی خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

واشنگتن در حالی درخواست برگزاری این نشست را مطرح کرده که خود بیش از یک سال است که از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌های گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این رفتار واشنگتن را «طنزی تلخ» توصیف کرده است.

طبق گزارش رویترز، «بهروز کمالوندی» سخنگوی آژانس انرژی اتمی ایران درباره خروج آمریکا از برجام گفت:« اشتباه بزرگ آمریکا، خروج از توافق هسته‌ای بود. این مسئله عامل تمامی مشکلات بوده است. اروپایی‌های (امضا کننده برجام) زمان زیادی برای نجات این توافق داشتند».

بر اساس این گزارش،‌ علیرغم آنکه آمریکا قصد دارد از نشست امروز شورای حکام به عنوان اهرم فشار علیه ایران استفاده کند، دیپلمات‌های چندین کشور در شورای حکام تأکید کرده اند، گرچه احتمال تنش میان نمایندگان ایران و آمریکا در نشست پشت درهای بسته شورای حکام وجود دارد، بعید است که اقدام منسجمی در این نشست صورت بگیرد.

 یکی از منابع اطلاعاتی غربی به رویترز اعلام کرد: «گام‌های اخیر، نشان می‌دهد که حاکمیت تهران تصمیم گرفته است تا برای ایجاد اهرم در مقابل جامعه بین‌الملل و محقق کردن یک راه‌حل برای محدودیت‌هایش، موضع تهاجمی اتخاذ کند».

یکی دیگر از دیپلمات‌های اروپایی درباره نشست امروز گفت: «ما خواستار این نشست نبودیم. فرصتی است برای همه تا خود را ابراز کنند».

از طرف دیگر، «علی شمخانی» دبیر شورای امنیت ایران نیز در دیدار با «امانوئل بن» یکی از مشاوران ارشد رئیس‌جمهور فرانسه تأکید کرد: « آمریکا امروز استقلال اروپا را نیز به گروگان گرفته و کشورهای اتحادیه اروپا باید برای دفاع از هویت و استقلال خود در برابر یکجانبه گرایی آمریکا بایستند.»

پایگاه اینترنتی «بلومبرگ» نیز با استناد به گفته دیپلمات‌های شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش کرد که اختلافاتی در خصوص راهبرد آمریکا در قبال ایران وجود دارد.

طبق این گزارش، آنچه که از نشست انتظار می رود، واکنش منفی روسیه، چین و کشورهای دیگری است که دولت ترامپ را برای بحران به وجود آمده تقبیح می‌کنند.

بلومبرگ ادامه داد، گرچه وزارت خارجه آمریکا انتظار دارد در این نشست، حمایت کشورهای دیگر برای «فشار حداکثری» علیه ایران را جلب کند اما دیپلمات‌های کشورهای دیگر تأکید دارند که احتمالاً استدلال‌ می‌کنند که آژانس، محکمه مناسبی برای مدیریت این نزاع نیست.

طبق این گزارش، احتمالاًنشست امروز، تأییدی بر افزایش اختلافات بین‌المللی در خصوص چگونگی رفع یک بحران دیپلماتیک خواهد بود.

چین و روسیه خروج یکسال پیش ترامپ از برجام را مورد انتقاد قرار دادند و معتقدند که مقصر دانستن ایران برای نقض برجام در حالیکه به صورت یکجانبه تحریم‌هایی را علیه بخش‌های وسیعی از اقتصاد ایران تحمیل کرده است، نوعی دو رویی و ریاکارانه است.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در آژانس روز یکشنبه هفته جاری در انتقاد از موضع آمریکا در قبال گام اول و دوم ایران در خصوص کاستن از تعهداتش ذیل برجام گفت:« از یک هفته گذشته، آمریکا طوری رفتار می‌کند که گویی حامی محکم برجام بوده است و از ایران می‌خواهد که به شدت به این توافق پایبند باشد. یک راه برای بیرون آمدن از این پارادوکس وجود دارد: تخریب توافق از طریق تحریم‌ها را متوقف کنید».

از طرف دیگر، فرانسه، آلمان و انگلیس روز سه‌شنبه بیانیه مشترکی را صادر و تأکید کردند که اعضای باقیمانده برجام باید به این توافق پایبند باشند.

گرچه گمانه‌زنی‌های زیادی درباره اختلافات میان اعضای شورای حکام در خصوص راهبرد آمریکا در قبال ایران وجود دارد اما یکی از مقامات دولت ترامپ که خواست نامش فاش نشود، مدعی است که نشست آژانس «بسیار مناسب» است.

بنا به گفته این مقام آمریکایی، دیپلمات‌های آمریکا تأکید خواهند کرد که هرگونه گسترش فعالیت غنی‌سازی غیرقابل پذیرش است.

جمهوری اسلامی ایران ۱۸ اردیبهشت ماه امسال همزمان در سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد در پاسخ به تحریم‌های آمریکا و عدم تحقق وعده کشورهای اروپایی برای جبران تبعات این تحریم‌ها، دیگر به سقف‌های تعیین‌شده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای ذخایر اورانیوم با غنای پایین و آب سنگین متعهد نیست.

ایران این هفته پس از دو ماه، گام دوم را نیز برداشت و پایبندی به سقف ۳.۶۷ درصدی غنای اورانیوم را تعلیق کرد. تهران هشدار داده است که اگر تا دو ماه دیگر هم وعده‌های اروپا محقق نشود، ایران گام سوم را برمی‌دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۷۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، نشست معاونان وزرای امور خارجه و نمایندگان ارشد کشور‌های عضو گروه اقتصاد‌های نوظهور موسوم به «بریکس»، روز پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا در مسکو پایتخت روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات: علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه

این نشست با سخنان میخائیل باگدانوف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز شد و در ادامه این نشست، نماینده سازمان ملل متحد، گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل در نوار غزه را ارائه کرد.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، با اشاره به گذشت بیش از شش ماه از حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: در این مدت بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه جان خود را در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم از دست داده‌اند که دو سوم آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. 
در این نشست که کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و اعضای هیات کشورمان هم حضور داشتند، علی باقری گفت: بیش از ۷۰ درصد زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی، مساجد و کلیساها، ساختمان‌های مسکونی و شبکه‌های خدمات رسانی، تخریب یا آسیب جدی دیده‌اند و حدود دو میلیون نفر از ساکنان غزه آواره شده‌اند. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان افزود: صلح و امنیت منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سایه معضل اساسی و بنیادین اشغالگری، نقض گسترده حقوق بشر، جنایت جنگی و نسل کشی اعمالی از سوی رژیم صهیونیستی به مخاطره افتاده است. 
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح، ثبات و امنیت کامل و حقیقی در منطقه تا زمان "رفع کامل اشغال" و "اعمال حق بنیادین تعیین سرنوشت مردم فلسطین" محقق نخواهد شد. 
معاون وزیر امور خارجه افزود: از همین رو، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کنشگر مسئول و فعال و حامی صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، از چند سال قبل ابتکار دموکراتیک خود را ارائه نموده است که بر اساس این طرح ثبت شده در دبیرخانه سازمان ملل، برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین با مشارکت ساکنان حقیقی و اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برای تعیین سرنوشت خویش و تعیین نظام سیاسی آینده فلسطین است. 
علی باقری گفت: متأسفانه آنچه که هم اکنون در نوار غزه از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال انجام است، ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی در غزه است. 
معاون سیاسی وزیر امور خارجه، حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را که به شهادت چند تن از مستشاران نظامی ایران و کارکنان سفارت منجر شد، نقض آشکار اصول و قواعد بین‌المللی دانست و گفت: پس از جنایت متخلفانه رژیم اسرائیل علیه سفارت کشورمان در سوریه، حق دفاع مشروع برای جمهوری اسلامی ایران نیز محفوظ بود و بر این اساس، رژیم اشغالگر، پاسخ جنایت خود در دمشق را در اراضی اشغالی فلسطین دریافت کرد. 
وی تاکید کرد: راه حل صیانت از ثبات و آرامش در منطقه، سر جای خود نشاندن متجاوز است.
علی باقری کنی پیش از آغاز رسمی این نشست، با میخائیل باگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی کرد.

 

دیگر خبرها

  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • جلال زاده: ایران در عملیات " وعده صادق" در راهبرد و تاکتیک رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد + فیلم
  • جلال زاده: غافلگیری ایران در عملیات وعده صادق در راهبرد و تاکتیک بود + فیلم
  • اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه
  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»